Moeders

10 Cadeautips (1 jaar)

Beau is net 1 jaar geworden. Nu, een maand later kan ik aardig goed beoordelen welke cadeaus favoriet zijn. Ik heb geprobeerd een top tien te maken met cadeaus in verschillende prijsklassen, zodat dit lijstje geschikt is voor iets groters dat je zelf aan je eigen kind, of gezamenlijk kunt geven maar, ook als je een leuk cadeau voor een leuk bedrag zoekt.

1. De Wishbonebike

Wij gaven Beau een Wishbonebike voor zijn verjaardag. Een loopfiets is volgens mij een veel gegeven cadeau op de eerste verjaardag dus misschien niet erg origineel. Maar, deze Wishbonebike is wel echt een goed cadeau. Het is een beetje een investering (€ 199,95) maar dan investeer je ook echt. Deze fiets kun je namelijk zo veranderen dat hij tot 5 jaar gebruikt kan worden. Hij is van goede kwaliteit en ziet er ook nog stoer uit. Bovendien kun je hem aanpassen aan je smaak of in de loop der jaren veranderen met speciale stickers en naamplaatjes.

 

 

2. Schleigh (Wilde) dieren

Je kunt natuurlijk bij de Hema voor nog geen tientje een kleine dierentuin aan plastic dieren kopen en daar wordt ook met plezier mee gespeeld maar… deze dieren van Schleigh zijn echt zo mooi. Daardoor is het ook al leuk om slechts één dier te kopen. De verhoudingen lijken aardig te kloppen. De olifant is bijvoorbeeld niet net zo groot als de aap. Van de meeste dieren is naast de volwassen variant ook nog een baby dier te krijgen.
Beau heeft een paar van deze dieren gekregen en speelt er regelmatig mee. Hij heeft ook de Hema dieren maar sinds zijn verjaardag zijn die de speelgoedmand niet meer uitgekomen. Dat ligt ook een beetje aan mij maar Beau speelt zelf met deze dieren van Schleigh ook leuker. Dat komt vooral omdat deze wat zwaarder zijn en daardoor niet omvallen. Van € 4,- tot € 8,- per dier.

 

 

3. Geluidenboekjes van Marion Billet

Beau kreeg het boekje ‘De Vogels’ van Marion Billet op zijn verjaardag. Een boekje met daarin 6 mooie prenten van vogels en bij elke vogel zit een klein rondje dat je aan kunt raken om te horen welk geluid de vogel maakt. Opvallend is hoe echt en helder de geluiden zijn. We hebben wel vaker geluidenboekjes gehad en dat klinkt vaak wat onrustiger. Sinds Beau weet hoe de geluidjes werken wil hij voor het slapen gaan alleen nog maar dit boekje bekijken.
Vanwege dit succes ging ik voor de (1ste) verjaardag van het zoontje van vrienden ook op zoek naar een dergelijk boekje. Toen kwam ik er achter dat er een hele serie is. En, niet alleen met geluiden! Sommige boekjes hebben naast geluid ook flapjes of stofjes om te voelen. Ik kocht ‘Waar is baby tijger’ omdat Beau hier in de winkel het meest weg van was. Om dat cadeautje compleet te maken kocht ik er een tijger van Schleigh bij.
De boekjes kosten € 12,95 – € 16,95.

 

4. Bergstein regenlaarsjes

Soms geef je liever een functioneel cadeau dan nog meer speelgoed. Voor een eerste verjaardag kan dat ook prima omdat de jarige dan nog niet zo gefocust is op het cadeau. De regenlaarsjes van Bergstein zijn dan altijd goed.  Ze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke, opvallende kleuren en van goede kwaliteit. Bovendien zijn ze soepeler dan de meeste regenlaarsjes waardoor het een stuk makkelijker lopen is op deze laarsjes. Best belangrijk als lopen sowieso nog een uitdaging is. Afhankelijk van de maat is de adviesprijs van de laarsjes € 24,95 of € 27,95.

 

 

5. Duwfiguur met flappers

Op zijn verjaardag kreeg Beau het witte hondje van de afbeelding. Ondanks dat hij zelf nog niet helemaal los kan lopen vind hij dit hondje geweldig. Hij pakt het regelmatig en rolt het over de vloer zodat de flappers op de grond klepperen, daar heeft hij veel plezier om. Als hij straks echt kan lopen dan wordt dit cadeau alleen nog maar leuker.
De prijs van dit hondje is € 17,50.

 

 

6. Legpuzzels

Zelf dacht ik dat een legpuzzel vooral leuk is voor wat oudere kindjes. Ik stond daarom al bijna op het punt om de puzzel die Beau had gekregen in de speelgoedkist op te bergen om wat later weer om te wisselen met het speelgoed waar hij dan mee uitgespeeld is. Toen viel me op dat Beau één puzzel toch steeds pakte om mee te spelen. Het was een houten legpuzzel met nopjes zodat de figuurtjes makkelijk uit de puzzel te halen zijn. Ook voor éénjarigen is dit dus een goed cadeau. Het leuke is dat deze er echt in allerlei varianten én prijsklassen zijn te krijgen.

 

 

7. Een boom

Een boom? Ja! Van mijn zus kreeg Beau (naast veel te veel andere dingen) een boom. Op 6 november gaan we naar Loenen om Beau zijn boom te planten. Voor Beau sowieso leuk want die vind in de modder spelen al een cadeau op zich. Aan de boom zal hij zelf verder natuurlijk niet zoveel hebben maar het is wel super cool dat er straks een bos is waar Beau zijn boom staat en dat als Beau straks misschien zelf kinderen of kleinkinderen heeft, hij met hun door ‘zijn’ bos kan wandelen, wat er nu nog helemaal niet is. Een boom heb je voor € 25,-.

 

 

 

8. Autobaan (Heros)

We kwamen regelmatig in een super kindvriendelijk café met een ruime speelplek voor kinderen. Daar kon Beau zich altijd erg goed vermaken met een houten autobaan. Vandaar dat we deze al zelf op zijn wensenlijstje hadden gezet. Hij kreeg een hele mooie van het merk Heros. De prijzen van de baan verschillen nogal (tussen 18 en 40 euro) omdat er twee soorten zijn met kleine verschillen. Kijk daarom even goed rond voordat je er één koopt.

 

 

9. Tractor mét dieren

Deze houten tractor is super mooi afgewerkt en heeft een aanhanger waar een paard en een koe in staan. Hij speelt hier elke dag mee. Nu betekent spelen vooral de beesten in- en uit de aanhanger halen en de tractor (zonder aanhanger) heen en weer bewegen onder het geluid: wooom wroeooem. Hij kost € 12,95.

 

 

 

10. Muziekinstrumenten

Waarschijnlijk begint elk kind rond 1 jaar interesse voor muziek te krijgen. Beau staat al een paar maanden met zijn handje in de lucht zijn kontje te schudden als hij muziek hoort die hij leuk vindt. Op zijn verjaardag kreeg hij een tamboerijn. Niet alleen voor Beau een leuk cadeau maar ook meteen op het feestje een geliefd item door de andere kinderen. Deze tamboerijn haal je voor € 4,- bij de Hema.

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply