Dagelijkse dingen, DIY

Adventskalender

Al zo lang ik mij kan heugen hebben wij in december een adventskalender. Mijn oma had een prachtige kalender gemaakt met vakjes waar ze kleine cadeautjes in stopte. Wij vonden dat geweldig. De meesten kennen de adventskalender als zo’n platte kalender met daarop een schreeuwerige disney figuur en achter elk deurtje een smaakloos chocolaatje.

Mijn moeder houdt de adventstraditie nog altijd in ere. Dit jaar hebben we er zelfs twee gekregen! Eén met kleine cadeautjes voor Beau en een ‘kalender’ met (ik verwacht) allemaal lekkers voor ons.

 

 

Van mijn moeder kregen we een doos vol genummerde (en gevulde!) zakjes. Bij gebrek aan ruimte hebben wij de zakjes allemaal bij elkaar gebonden en opgehangen, wat een leuk effect geeft.

 

Het is juist ook wel spannend dat we elke dag even moeten zoeken naar het juiste nummertje.

 

Bij mijn zus hangt de adventskalender als een slinger (zoals ‘ie eigenlijk bedoeld is) langs het raam. Super cool, zo met de lichtjes van de stad op de achtergrond.

De adventskalender voor Beau hebben we vorig jaar bij Action gekocht. De Christmas tekst op de achtergrond heeft wat mij betreft een wat te hoog ‘home is where the heart is’ gehalte. Daarom ben ik nog steeds van plan om dat over te schilderen met krijtverf, zo kunnen we zelf steeds iets anders leuks opschrijven. Dit jaar heeft Action een andere adventskalender die eigenlijk nog leuker is. Volgend jaar wil ik zelf een adventskalender gaan maken. Op pinterest heb ik hiervoor alvast wat leuke ideeën verzameld.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply