Er op uit, Moeders

Aquazoo Friesland (Leeuwarden)

Het paasweekend is aangebroken en dat is natuurlijk dé tijd om er op uit te trekken. Vandaar dat ik deze blog ook niet vanuit huis schrijf maar in Lauwersoog met mooi uitzicht. Daarover later meer want, het stond al een tijdje in de planning om te schrijven over een ander uitje naar: Aquazoo Friesland.

We kwamen hier voor het eerst in oktober toen Beau net 1 jaar was en, we waren meteen enthousiast. Veel mensen kennen het nog als een ottercentrum maar tegenwoordig is het een leuk dierenpark. Niet heel groot en daardoor erg geschikt met kleine kinderen omdat ze zelf het hele park door kunnen lopen. Inmiddels zijn we er drie keer geweest en nu het weer beter is, wordt het park ook steeds mooier. De foto’s zijn een mix van de verschillende bezoekjes.

Wat Aquazoo extra leuk maakt is dat je veel dieren kunt aanraken. Er is een kinderboerderij waar dat natuurlijk niet zo bijzonder is maar ook Pinguïns, apen en kangoeroes lopen gewoon los rond.

Kinderboerderij Aquazoo

Pinguïn Aquazoo

Kangoeroes voeren Aquazoo

Als je 50 cent mee neemt kun je korreltjes kopen om de apen en kangoeroes te voeren. Zelf ook iets eten lukt hier niet. Beau was zijn eigen koekje snel kwijt tussen de apen ondanks de korrels die we ze voor hielden.

Aap voeren Aquazoo

Aquazoo heeft een klein restaurantje met een terras en grote speeltuin. Je kunt hier prima zitten voor een patatje of broodje terwijl de kinderen lekker spelen. Het restaurant zit vlakbij de ingang en daar zit ook een klein winkeltje met knuffels, kleur- en stickerboeken en andere dierenspullen. Verderop in het park zit nog een speeltuin met een kleine kiosk erbij.

Speeltuin Aquazoo

Juist omdat Aquazoo zonder al teveel poespas is, vinden wij het erg leuk. Je kunt je er prima een dag vermaken maar ook gewoon even twee uurtjes heen gaan en hier een rondje lopen in plaats van naar het bos. Zeker als je een jaarkaart hebt zoals wij. Het park is het hele jaar open en de verschillende jaargetijden geven het park een compleet andere uitstraling. Overigens kun je ook in de omgeving van het park nog genieten van de omgeving. Het park is gelegen in een mooi gebied met wandelroutes maar ook meer vertier zoals een midgetgolfbaan.

Aquazoo in de lente

Otter Aquazoo

 

Ja!! Een aanrader met kinderen van alle leeftijden.

 

Aquazoo Friesland.
Adres: De Groene Ster 2, Leeuwarden.
Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. In november t/m februari van tot 16.00 uur, van mei t/m augustus tot 18:00 uur en de overige maanden tot 17:00 uur.
Entree, vanaf 3 jaar: € 16,50 (e-tickets met korting via de website).
Jaarkaart: € 37,50

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply