Baby moussaka
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Moeders

(Baby)Moussaka

Het is een van mijn favoriete gerechten: moussaka. Op vakantie in Griekenland eet ik niks anders en daar smaakt ie ook het lekkerst. Maar, voor in Nederland heb ik inmiddels mijn eigen variant gecreëerd. Niet moeilijk en er is ook makkelijk een baby-proof versie te maken.

DE INGREDIËNTEN

400 gram gehakt
1 gele courgette
1 aubergine
1 zoete aardappel
Klein pakje aardappelschijfjes
1 blik tomatenblokjes
Moussaka kruiden

Voor de saus:

Boter
Bloem
Melk
Kaneel
Geraspte kaas

 

ZO MAAK JE HET!

Snijd 3/4 van de courgette, aubergine en zoete aardappel in dunne plakken. Leg deze op een bakplaat, bestrijk ze met olie en bestrooi met wat zout. Leg deze ongeveer 15 min in de oven (180 graden). Bak het gehakt rul en voeg hier de tomaten aan toe. Haal 1/4 van het gehakt/tomaat mengsel uit de pan voordat je de moussaka kruiden toevoegt.

Pak een ovenschaal en bedek de bodem met de aardappelschijfjes met daar boven op een laag van zoete aardappel. Maak nu een dunne laag van het gehaktmengsel en vervolgens een laag aubergine en daar boven op de courgette. Eindig met een laag van het gehaktmengsel.

Smelt de boter in een pannetje, voeg bloem toe en blijf goed roeren. Wanneer het mengsel begint te klonten voeg je melk toe en blijf je goed roeren om het klonten te voorkomen. Voeg de kaas toe en weer wat melk om het sausje vloeibaar te houden. Tot slot voeg je twee eetlepels kaneel toe. Schenk een dikke laag saus over de moussaka zodat het gehakt goed bedekt is.

Zet de moussaka in de oven en verwarm deze 40 minuten op 180 graden.

Moussaka

 

BABY MOUSSAKA

Snijd 1/4 van de courgette, aubergine en zoete aardappel in grove stukken. Kook de groenten samen met 1/4 van de aardappelschijfjes in een pan met water beetgaar. Neem een kleine ovenschaal en meng hierin de groenten met 1/4 van het gehakt-tomaat mengsel (zie bovenstaand recept). Schenk een dunne laag saus over de baby moussaka en verwarm deze samen de normale moussaka in de oven. Haal de baby moussaka er 5 min eerder uit zodat deze nog even kan afkoelen voordat je hem opdient. Afgekoeld kunnen de stukken makkelijk met de hand gegeten worden of anders kun je het pureren tot een hapje.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply