Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Er op uit, Moeders

Het Concerthuis (Groningen) | Kindvriendelijk uit eten

Het was tijd om weer eens lekker een hapje buiten de deur te gaan eten. Meestal betekent dat: Oppas regelen. Maar, Robbert was aan het werk en daarom besloot ik met de vaste oppas (mijn moeder) uit eten te gaan. Beau moest dus mee. Beau is op een leeftijd waarop van alles ontdekt moet worden. Hij loopt net en dat doet hij graag. Daardoor is langer dan 20 minuten aan tafel zitten best een uitdaging. Ik meende mij te herinneren dat er bij Het Concerthuis een speelhoek is, tijd om uit te testen dus!

De speelhoek van Het Concerthuis zit een beetje weggestopt onder de trap maar dat is helemaal niet erg. Het is juist erg knus en voor een kind ruim zat. Er is leuk speelgoed: blokken, een krijtbord, gereedschap, auto’s: echt genoeg.


Rondom de speelhoek zitten drie zitjes: twee tafels met stoelen (geschikt om wat te eten) en een comfortabele zithoek met banken. Vanuit deze plekken heb je goed zicht op de speelhoek en daardoor kon Beau lekker zijn gang gaan.

Ondertussen waren mijn moeder en ik voorzien van een lekker drankje. Bij het concerthuis schenken ze diverse speciaalbieren, laat ik daar nou net dol op zijn! Ik dronk het winterbier van Brouwerij ’t IJ: IJndejaars. Lekker!
Echter, dit is ook de perfecte plek als je alcoholvrij wilt drinken want er staan veel non-alcoholische drankjes op de kaart die toch een beetje bijzonder zijn.

Het concept van Het Concerthuis is met een kind ook handig: eten in kleinere porties in plaats van een opgemaakt bord eten. Wij bestelden ‘een tafeltje vol’. Een tafel vol lekkernijen, samengesteld door de kok. Vol was het, we hebben bijna de helft laten staan omdat we het niet op konden. Voor Beau had ik een Mac ’n Cheese besteld maar dat was niet nodig geweest. Hij kon lekker mee eten van ons tafeltje en daar was dus ruim voldoende van.

Een geslaagde avond. Beau heeft zich goed vermaakt en lekker gegeten, net als wij!

 

Ja! Het Concerthuis is super kidsproof. Verrassend, want het is vooral een jeugdige, hippe, gelegenheid. De speelhoek is gezellig en bovendien in het zicht (als je de juiste plek kiest). Er zijn een paar kleine puntjes waardoor Het Concerthuis net niet 100% kidsproof is. Er is een hoge afstap vanuit de speelhoek, met Beau ging dit overigens prima maar ik kan me voorstellen dat je kind hier zo vanaf loopt. En, het stukje van de speelhoek zit precies in de looproute. Voor Beau of ons niet erg maar voor de bediening betekende dit wel extra opletten omdat er af en toe ineens een kind voor hun voeten lag. Dat deden ze trouwens goed, ze waren erg leuk met Beau.

 

Poelestraat 30, Groningen
Zondag t/m woensdag: 10.00 tot 01.00 uur
Donderdag: 10.00 tot 02.00 uur
Vrijdag, Zaterdag: 10.00 tot 03.00 uur
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply