Moeders

De eerste verjaardag!

Hoe vier je de verjaardag van een 1-jarige? Dat we Beau zijn eerste verjaardag echt zouden vieren stond voor ons vast maar ik moet bekennen dat ik had gedacht dat hij weinig mee zou krijgen van het feestje. Helemaal verkeerd ingeschat!

Al toen Robbert en ik sochtends samen, zingend, zijn kamer binnen kwamen was hij al helemaal in zijn nopjes. Hij stond in zijn bedje mee te swingen en te lachen. Beneden aangekomen zag hij meteen dat het huis versierd was met slingers en dat veroorzaakte de eerste ‘Oh’ van de dag. Daarna ging het de hele dag door met ‘Oe’ van enthousiasme en ‘Oh’ van onder de indruk zijn.
Bij het ontbijt hadden we een klein taartje in de vorm van het cijfer 1. Gemaakt door Oma en een traditie uit mijn eigen jeugd. Dat Beau na zijn gebruikelijke papfles en broodje ook nog een stuk taart mocht vond hij geweldig.

Na het ‘ontbijt’ was het tijd voor de eerste cadeaus. Van ons en onze ouders kreeg hij een Wishbonebike. Een geweldige fiets die je door de jaren heen steeds kunt aanpassen waardoor hij nog een hele poos mee kan. Het uitpakken van het grote cadeau vond hij spannend. Steeds een stukje verder onder het papier kijken totdat de hele fiets zichtbaar was. Weer een dikke ‘Oh’. Hij wou direct op de fiets en vind het fantastisch, ondanks dat zijn tenen maar net de vloer raken. De rest van de ochtend werd besteed aan het bekijken van kaartjes, uitpakken van nog een paar kleinere cadeautjes en spelen met zijn nieuwe speelgoed.

Net voordat het feestje zou beginnen bracht mijn zus de taart die ze zelf had gemaakt. Niet alleen mooi maar ook nog echt lekker. Het olifantje en het lettertype op de taart komen van het geboortekaartje.
En toen begon de invasie aan cadeaus. Beau kon het niet bijhouden. De eerste cadeaus werden enthousiast uitgepakt en direct gebruikt. Hij werd er super vrolijk van. Tot het toch even een beetje overweldigend werd. Toen is hij rustig een broodje gaan eten en werd het uitpakken van cadeaus even gestaakt. Het eten van zijn broodje werd door Beau gebruikt als een moment om even op te kunnen nemen wie er allemaal waren en wat hij wou doen. Na zijn broodje was dat snel duidelijk: het zwembad. Alle kinderen samen in bad, een mooi gezicht. Toen Beau even gespeeld had kon hij weer verder met het uitpakken van cadeautjes. Hij heeft echt genoten van alle aandacht en had ook goed door dat de cadeautjes voor hem waren. Steeds meer ‘oe’ en ‘oh’.
Rond een uur of 5 staken we de barbecue aan. Wat een geluk dat het nog zo’n mooie dag was. Op het menu stonden hamburgers en knakworsten met broodjes, salade en sausjes. Lekker simpel maar heel effectief.

Het was 19.00 uur toen het feestje op zijn einde liep en iedereen langzaam aan vertrok. Een prima tijd. Dat gaf ons nog de gelegenheid om lekker even met zijn drieën rustig te spelen met een deel van het nieuwe speelgoed voordat Beau op bed ging.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply