Er op uit, Moeders

De Kinderboerderij

De kinderboerderij. Zelfs voor baby’s is dit een leuk dagje uit. Er is van alles te zien, horen en aaien. Bovendien zijn er veel andere kinderen en dat is altijd interessant. Wij namen Beau al mee toen hij nog maar een maand of 5 oud was. Als je dan regelmatig gaat is het extra leuk om te zien wat er voor hem veranderd aan dit dagje uit. In het begin zag hij heel veel dieren niet. Alleen de grotere dieren die dichtbij kwamen maakten indruk maar konijntjes, poesjes en vogeltjes zag hij niet. Nu ziet en hoort hij ineens alles. Dat zorgt ervoor dat hij zich uren kan vermaken. Zeker wanneer er ook nog een speeltuin is want hij is dol op glijbanen.

 

Beestenborg Ulgersmaborg (Groningen)

In Groningen hebben we een rijkdom aan kinderboerderijen. De kinderboerderij in het Stadspark is waarschijnlijk de meest bekende. Een leuke kinderboerderij met grote speeltuin ernaast. Vorige week ontdekte ik, op nog geen 2 km van ons huis, een kinderboerderij midden in de woonwijk. Nieuwsgierig ging ik er met Beau heen in de veronderstelling dat we er redelijk gauw uitgekeken zouden zijn maar eigenlijk vond ik deze kinderboerderij nog leuker dan die in het Stadspark. Of beter gezegd, kindvriendelijker. Bij de speeltuin staan picknickbanken om wat te kunnen eten of je spelende kinderen goed in de gaten te houden. Een groot pluspunt was de aanwezigheid van kinderstoelen. We hebben regelmatig met Beau in een worsteling aan een picknickbank een broodje proberen te eten. Met een (bijna)éénjarige die van alles aan het ontdekken is, is dat geen aanrader. Op het speelterrein staan fietsjes (met duwstang), traktors en auto’s waarmee de kinderen zich over het terrein kunnen verplaatsen.
Ook binnen was er van alles om mee te spelen en tekenen dus mocht er een buitje vallen dan is er geen nood aan de man. De dieren waren nieuwsgierig en aanhalig, voor een kind super leuk natuurlijk.
Een geslaagde plek!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply