Dagelijkse dingen, DIY

DIY | Haar verven asblond

Je haar verven is best spannend, laat staan als je dat zelf doet. Ik kan het weten. Het is mij meer dan eens gebeurd dat groen, geel of paars het resultaat was van een verfpoging. Toch blijft het verleidelijk want een bezoekje aan de kapper kost behalve zo’n 2,5 uur van mijn tijd ook al gauw 70 euro. Daar kan ik leukere dingen van doen.
Het verven van mijn haar is vooral lastig omdat ik het liefst super licht asblond ben en allergisch voor maar een beetje gele gloed. Mijn eigen haar wordt donkerder en warmer en daardoor is kleuren een steeds groter project aan het worden. Tijdens mijn zwangerschappen wou ik liever geen agressieve peroxide op mijn hoofdhuid en daarom koos ik voor highlights. Die waren al aardig uitgegroeid en mijn coupe was behoorlijk saai geworden. Wat nu? Weer eens in de 1,5 maand mijn portemonnee omkieperen bij de kapper of, toch nog maar eens zelf de gok wagen?

Samen met mijn verf-partner-in-crime (zij heeft al mijn verfblunders en successen van de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt of er zelfs aan bijgedragen) gingen we eerst op zoek naar mooie kapsels. Even ongeremd dromen over alle mogelijke kleuren om uiteindelijk gewoon weer bij asblond uit te komen.

Deze zes askleuren werden onze droomscenario’s maar voordat je vol verwachting verder leest zal ik je uit de droom helpen: zo mooi kunnen wij dat niet zelf (en ik denk bijna niemand). Dus, we gingen voor een eerste stap in de goede richting: egaal asblond, lekker licht.

In al die jaren heb ik één ding wel geleerd: met een pakje van het drogist ga je dit niet redden. Bij kapperskorting.nl kocht ik professionele haarverf: blauwe blondeerpoeder (Kis), oxycreme 6% (Kis) en haarverf in de kleur 10.1 (L’oreal Majirel Cool Cover).

Wij waren er klaar voor! Vaarwel saaie coupe. Wat er ook zou gebeuren, dit peper en zout kleurtje zou straks verdwenen zijn. Daar kon ik niet rouwig om zijn.

Het blondeerpoeder hebben we 1:1 gemengd met de oxycreme om mijn haar te ontkleuren. Dit lieten we zo’n 40 minuten intrekken. Daarna mengden we de verf met de oxycreme tot het een vloeibaar papje was. We hebben dit een beetje op gevoel gedaan maar de verhouding is ongeveer 1/3 deel verf en 2/3 deel oxycreme.

Over het resultaat waren we best tevreden. Hier is nog geen spatje zilvershampoo aan te pas gekomen. Omdat de foto in bij sfeerlicht is genomen lijkt de kleur wat donkerder dan het echt was. Eigenlijk is dit precies waar je op mag hopen alleen, door de hoeveelheid geel die er nog in zat had ik een beetje het gevoel dat ik licht gaf. De oplossing daarvoor is heel simpel: Zilvershampoo! Ik gebruik twee soorten zilvershampoo: L’oreal Serie Expert Silver en de L’oreal Serie Expert Shine Blonde. De Silver is sterk, deze heb ik voor de eerste periode gebruikt en steeds een paar minuten laten inwerken. Het risico met deze shampoo is dat het haar wat paars kan worden maar dit trekt met een paar dagen weer bij en dan blijft er een mooie askleur over.

De Shine Blonde gebruik ik voor dagelijks gebruik. Deze slaat niet echt door naar paars en houdt de kleur mooi as.
Na een week dagelijks wassen met zilvershampoo is de kleur helemaal goed. Ik ben super blij!! Wat vinden jullie ervan?

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pieta 8 oktober 2017 at 13:57

  He,
  Aangezien ik mijn haren ook asblond wil gaan verven kwam ik bij jou blog terecht. Super handig, alleen vroeg ik me af of ik het dubbele van de hoeveelheden qua verf enz moet gebruiken omdat ik nogal lang haar heb?
  Hopelijk kan jij mij hierbij helpen 🙂
  Groetjes,
  Pieta

 • Reply Lulu 6 april 2018 at 18:22

  Nog geen reactie,s zie ik, na zo,n geslaagde verfpoging wil ik wel een thumbs up geven?

 • Leave a Reply