Moeders

Getver, een potje (deel 2)

Je baby met de pot mee laten eten is echt zo makkelijk. Je hebt alleen af en toe wat inspiratie nodig.
En die geef ik je graag! Deze keer twee recepten: Kip in de hoed en Spaghetti met roomkaas.
Beiden vooral geschikt voor kinderen die niet meer gepureerd eten en het liefst zelf 🙂

Kip in de hoed (vanaf 8-10 maanden)

Een super simpel recept waarvan je baby zeker gaat smullen. De 10-maanden grens heb ik er niet zozeer bij gezet vanwege de ingrediënten maar meer omdat het niet echt een geschikte maaltijd is om te pureren. Daar wordt het wat droog van. Kan je kindje al kleine stukjes eten dan is dit gerecht perfect.
Zo maak je het:

Bedek een springvorm (bekleed met bakpapier) of ronde, hoge, ovenschaal met bladerdeeg.
Trek het bladerdeeg uit elkaar om het wat dunner te maken. Dan heb je genoeg aan 5 bladen.
Snijd 300-400 gram kip in stukjes en bak deze met een klein beetje zout, een klein beetje peper en 3 el kerrie.
Voeg 250 ml creme fraiche toe om een saus te maken. Laat een pot pitloze kersen uitlekken en voeg deze toe. Schenk er wat gembersiroop over en meng goed. Proef even, je kunt dit gerecht zelf zoeter of zouter maken naar je eigen smaak. Ook lekker is om wat sambal toe te voegen. Houdt qua zout en sambal wel goed rekening met je kleine. Eventueel kun je in een souffléschaaltje een aparte kip in de hoed maken.

Schenk het mengsel in de met bladerdeeg beklede schaal of springvorm en zet het 25-40 min in de oven op 180 graden.

 

Spaghetti, gerookte zalm, broccoli & roomkaas

Mijn favoriete gerecht als ik weinig tijd heb! Even een broccoli snijden en koken. Spaghetti koken. Bij elkaar in een pan en roomkaas erdoor roeren. That’s it! Je kunt het gerecht zelf kruiden met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of je maakt het jezelf echt makkelijk door een gekruide roomkaas te kopen. Ik koop ook wel eens de Boursin kookroom met fijne kruiden. Naar mijn idee is deze mild genoeg om aan je kleintje te kunnen geven.
De zalm is voor de snelle variant, deze hoef je alleen te snijden. Heb je toch iets meer tijd dan kun je variëren met kip of gebakken zalm.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply