Moeders

Getver, een potje! (Deel 3)

Weg met potjes! Er zijn super veel snelle en lekkere recepten voor gerechten die je kindje prima mee kan eten. Ik geef je graag wat inspiratie.
Deze keer twee gerechten: Kippenragout en een Gehaktschotel.

Kippenragout met rijst en wortel

Mijn moeder maakte vroeger altijd al kippenragout met rijst en wortelrasp. Nu kwam ik bij de Albert Heijn ook een recept tegen dat net een beetje anders is. Tijd voor een beetje vernieuwing.
Snijd kipfilet en kastanje champions in stukjes. Doe 4 grote eetlepels bloem in een bak en leg de kipfilet daar in. Maak een kippenbouillon en zet rijst op om te koken. Bak de kipfilet in een hoge pan met olie. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de bloem aanbakt in de pan. Gebeurt dat toch een beetje? Voeg dan de bouillon toe en roer de bloem los waardoor de ‘soep’ wat dikker wordt. Zet het vuur laag en laat de ragout langzaam indikken. Eventueel kun je nog wat extra bloem toevoegen als het te dun blijft. Rasp ondertussen de wortels. Maak een dressing van 1 tl mosterd en het sap van 1 sinaasappel, meng dit door de wortelrasp.

 

1001 in één nacht gehaktschotel

Rul gehakt in een pan en kruid dit met kaneel, (gedroogde) munt, korianderpoeder en een beetje peper en zout. Als het gehakt gaar is voeg je een blik abrikozen toe. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal of cakevorm die bedekt is met aluminiumfolie. Klop twee eieren en giet dit over het gehaktmengsel. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat deze het gehaktmengsel volledig bedekt. Zet het 15 min in de oven. Vouw het aluminiumfolie daarna open en laat het nog 10 min in de oven staan. Serveer met sperzieboontjes en couscous.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply