Achterkant geboortekaartje
DIY, Moeders

Het hand gestempelde geboortekaartje van Beau

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat het geboortekaartje van Beau werd verstuurd. Dat was een moment waar ik me erg op verheugd had. Toen de kaartjes per post, om 16.00 uur binnenkwamen, heb ik heel snel alle kaartjes in (de al handgeschreven) enveloppen gestopt. Ik bond Beau op mijn buik, die toen een week oud was en strompelde naar de brievenbus. Ik zag nog net hoe de postbode de bus leegde en probeerde iets harder te gaan. Omdat we aan een drukke weg woonde kon de postbode gelukkig niet direct wegrijden waardoor ik nog net op tijd op het raampje van zijn bus kon tikken om hem de kaartjes te overhandigen. Ik had zo’n haast om ze te versturen! Alsof een dag later nog iets zou uitmaken.

Een geboortekaartje sturen is eigenlijk gek want, tegen de tijd dat de kaartjes klaar zijn, is vrijwel iedereen die er toe doet al op de hoogte van de nieuwe aanwinst. Toch vond ik het erg belangrijk en heb ik veel aandacht besteed aan het kaartje van Beau. Benieuwd hoe we tot dit kaartje kwamen?

Handgesneden stempels

Over het ontwerp van het kaartje had ik al wat ideeën. De manier van vormgeven vond ik nog lastig. Ik wou graag iets bijzonders en puur. Letterpress is dan heel mooi maar ook kostbaar en zoveel nagemaakt dat ik me afvraag of mensen zich realiseren hoe bijzonder echte letterpress is. Na een tijdje speuren kwam ik op de blogsite van Salut Stefanie. Zij snijdt stempels met de hand en maakt daar onder andere geboortekaartjes van. Perfect!

Ik heb nog een tijdje getwijfeld over het sturen van een mail omdat ik had verwacht dat het onwijs duur zou zijn om stempels te laten snijden en een stuk of 100 kaartjes met de hand te laten stempelen. Toen ik uiteindelijk toch de mail stuurde en een leuke mail terug kreeg viel de prijs mij ontzettend mee.

Handgesneden stempels geboortekaartje

Eigen ontwerp

Zelf had ik al een redelijk goed idee wat ik wou met het geboortekaartje. Stefanie dacht hier op een leuke manier over mee. Ik tekende met paint op een knullige manier mijn idee uit en zij maakte daarvan een paar prachtige schetsen. Samen met Robbert kozen we een combinatie van de schetsen voor het perfecte kaartje.
Ook de kleuren had ik min of meer al bedacht maar Stefanie had zoveel keus dat het moeilijk was om precies de juiste kleuren te kiezen. Ze stuurde steeds nieuwe kleuren toe en maakte af en toe een voorbeeld. Geweldig! Ik ben nog steeds super blij met de keuzes die we hebben gemaakt.

Geboortekaartje zelf ontwerpen

 

Gedachten bij het kaartje

Persoonlijk vind ik het altijd mooi als er een bepaalde gedachte schuil gaat achter de keuzes voor het geboortekaartje. Bij ons was die gedachte niet moeilijk. Hoe mooi de geboorte van Beau ook was, het overlijden van Cas een jaar eerder zat nog vers in het geheugen. Ik wou niet dat Cas vergeten zou worden met de geboorte van Beau. Daarom wou ik hem echt een plek geven in het verwelkomen van zijn broertje. Hem bij ons als afzender op de kaart zetten vond ik gek want, we kunnen het niet mooier maken: hij was er immers niet meer. Zijn plekje op de kaart is daarom als volgt vorm gegeven:

Duif

Op de voorkant staat een duifje die een duidelijke verwijzing naar Cas vormt. Normaal gesproken zou ik een duif wel heel cliche vinden maar, na het overlijden van Cas zat er werkelijk dagenlang een spierwitte duif in onze tuin. Bizar toch? De duif op het kaartje kijkt trots toe hoe de geboorte van Beau wordt aangekondigd.

Voorkant geboortekaartje

 

Olifant

Een olifantje kondigt op de trompet de geboorte van Beau aan. Een olifant staat o.a. voor nieuw leven, kracht, goede herinnering, geduld en eer. Dat vond ik mooi passen bij zowel de komst van Beau als de herinneringen en weg die daarmee gepaard gingen. De oren van de olifant vormen de B van Beau, een klein grapje.

Olifant op geboortekaartje

Gedichtje

Het gedichtje op de achterkant van het kaartje is van Suhka Amsterdam en ook weer met de gedachte dat Beau een grote broer heeft, ergens…

 

Als je naar de sterren kijkt, zwaai dan altijd even

want wie weet is er een planeet waar het barst van het leven

waar iemand net hetzelfde doet en je vrolijk terug begroet

Achterkant geboortekaartje

 

Ondanks dat er veel verwijzingen naar Cas in het kaartje zitten denk ik dat we er toch goed in geslaagd zijn om een vrolijk kaartje te maken wat ook echt bij Beau hoort.

 

Reacties

We hebben zoveel leuke reacties gekregen op het geboortekaartje. Dagelijks werden we overspoeld met lieve kaartjes. Wel kwam ik er ook al vrij snel achter dat weinig mensen zagen dat de kaart gestempeld was. Het stempelen was zo extreem netjes gedaan, dat het bijna gewoon gedrukt leek. Gelukkig heb ik zelf het bewijs nog want, behalve de kaartjes hebben we ook de stempels en stempeldozen van Stafanie toegestuurd gekregen. Erg leuk om later nog eens iets mee te doen.

Respons geboortekaartje

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply