Processed with MOLDIV
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij)

Kip in de hoed

Dit is zo lekker! Ultiem comfortfood en ook nog eens heel erg geschikt voor kinderen door de zoete gember en kersen. Zelf ben ik niet dol op warm fruit in mijn avondmaaltijd maar daar heb ik met dit gerecht geen last van. Laat je dus niet afschrikken door de combinatie van kip en kersen.

Dit zit er in

300 gram kip

Grote pot kersen zonder pit (uitgelekt)

3 mespuntjes sambal oelek

4 eetlepels kerrie

2 eetlepels gembersiroop (of 4 bolletjes stemgember)

200 ml creme fraiche

Bladerdeeg

 

Zo maak je het

Snijd de kip in stukjes. Bak deze met de helft van de kerrie in een hapjespan. Als de kip gaar is voeg je de kersen,gember, sambal en rest van de kerrie toe. Op het laatst roer je hier de creme fraiche door en laat je dit even opwarmen tot het gaat pruttelen.

Ondertussen kun je de ovenschaal of springvorm bekleden met bladerdeeg. De ovenschaal kun je invetten maar in een springvorm kun je beter bakpapier gebruiken. Trek de bladerdeeg wat uit elkaar zodat de plakken dunner en groter worden. Ik gebruik meestal 5 bladen. Bedek de bodem en randen, laat het bladerdeeg een stukje over de randen vallen zodat je het bladerdeeg straks dicht kunt vouwen.

Vul het bladerdeeg met de kip-kersen vulling en vouw het bladerdeeg dicht. Vet de bovenkant in en zet hem dan 20-30 min. in de oven. Je kunt de kip in de hoed zo eten maar het is ook lekker om er wat sperziebonen bij te koken.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply