Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij)

Mexicaanse Quinoa Schotel

Wacht! De foto is niet zo aantrekkelijk maar dit is wel lekker. Gelukkig heb ik geen foodblog maar ben ik gewoon een loedermoeder met foto’s van gerechten zoals ze er echt uitzien als je het zelf maakt.
Dit is dus een Mexicaanse ovenschotel met Quinoa en deze maak je heel makkelijk:

INGREDIËNTEN:

Quinoa
Gehakt
Blikje mais
Blik Kidneybonen
Blik Tomatenblokjes
Geraspte Kaas
Zure Room
Avocado
Tortillachips
Peper
Zout
Komijn
Paprikapoeder
Zoete chilisaus

Rul de gehakt in een grote pan en voeg hier de kruiden aan toe. Laat de blikjes mais en bonen uitlekken en roer dan de inhoud van alle blikjes (ook de tomaten) door het gehakt. Ondertussen kook je de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt een iets kortere tijd aanhouden omdat de quinoa straks nog mee verwarmd word in het sap van de tomaten.

Vul een ovenschaal met het gehaktmengsel en de quinoa. Leg hier een laagje van chips overheen en strooi daarover de kaas. 20-30 minuten in de oven (180 graden) en je schotel is alweer klaar.
De schotel vind ik het lekkerst in combinatie met zoete chilisaus, avocado en zure room. Natuurlijk kun je van de avocado ook een quacamole maken.

Zonder een overdosis chilisaus is dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen! Voor Beau laat ik ook de chips nog weg maar voor oudere kinderen is dit waarschijnlijk juist leuk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply