Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Dagelijkse dingen, Er op uit

Mout (Groningen)

Groningen was al verrijkt met twee mooie wijnlokalen en sinds kort hebben we ook een bierlokaal. Al jaren is de Pintelier een begrip in Groningen, dé plek om speciaalbier te drinken: Belgische speciaalbieren. De Pintelier is gezellig en terecht één van de beste biercafé’s van Nederland maar, tijdens de spitsuren (en dat is bijna altijd) is het er te gezellig voor een goed gesprek. Een mooi, rustig bierlokaal is dus zeker een aanwinst! Dat heeft Groningen nu gekregen met MOUT. Bij MOUT schenken ze ontelbaar veel Nederlandse bieren. Dé ideale plek om te keuren met een zwangere vriendin dus, dat was wat ik deze week deed.

Het bierlokaal is gevestigd in een mooi hoekpand met een slecht imago. Er zat ooit een vieze cafetaria en stond daarna al een tijd verwaarloosd leeg. Dat was ook de reden dat ik eerst twee keer het café voorbij fietste omdat ik gewoon vergat naar dit pand te kijken. Onterecht want, de metamorfose is goed gelukt!

 

Het was guur weer, snel naar binnen! Het is echt een mooi café met overal gezellige hoekjes om te kunnen zitten. De keuzes voor het interieur vind ik erg geslaagd. Veel hout met mooie kleuren groen en bruin.

 

Zoals gezegd is de bierkaart uitgebreid en worden er alleen maar Nederlandse bieren geschonken. Ondanks dat ik niet helemaal een leek ben in speciaalbierenland was het toch moeilijk kiezen want er staan een hoop bieren op van kleine, (voor mij) onbekende brouwerijen. Ik besloot iets te kiezen dat ik nog niet ken en omdat ik zin had in een winters biertje werd mij de Jopen Hops & Myrrh geadviseerd. Een kruidig, amber biertje met een percentage van 7%. Voor mijn gevoel was dit net iets te licht om echt het gevoel van een biertje te geven. Wel heel geschikt als je juist op zoek bent naar iets dat niet te zwaar proeft.

 

 

Ondanks dat je hier waarschijnlijk niet snel heen zult gaan als je geen zin in bier hebt, kan het wel. Er is niet heel veel keuze in fris maar wel goede keuze! Mijn zwangere vriendin probeerde verschillende, bijzondere drankjes met rozensmaak en vlierbloesem. Extra leuk zijn de mooie flesjes en glazen.

 

 

Behalve een café is er ook de mogelijkheid om speciaalbieren te kopen als cadeau of om mee te nemen naar huis. Een goede reden om eens langs te gaan, ook als je geen tijd hebt om neer te strijken.

 

MOUT is een aanrader! Maar, je kinderen moet je lekker thuis laten. Een bezoekje aan MOUT is lekker voor jezelf. Dit is de perfecte plek om bij te praten zonder afgeleid te worden door kids. Dus, oppas regelen en een avondje genieten!

 

 

Gedempte Zuiderdiep 43, Groningen
Open op dinsdag – zondag vanaf 15.00 uur
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Max 8 januari 2017 at 02:48

  Mooi, en mee eens. Mout is een heerlijke plek om te zitten. Goed bier, perfecte muziek, niet te luidruchtig, mooie inrichting, en leuk publiek.

  Alleen het kindvriendelijke… True, het is niet de meest logische plek om je kleintjes mee naar toe te nemen, maar in de middag kan dat prima.
  Ik heb er vaak genoeg gezeten terwijl in de kroeg kinderen tot een jaar of 10 (gok ik zo, ik ben geen expert) ook mee zijn terwijl paps en mams er 1 of 2 drinken. De jongste tot nu toe was 5 maanden, en lag heerlijk bij de jassen in de kinderwagen te slapen.

  Wil je lekker rustig in de avond zitten, dan zou ik inderdaad de oppas pakken. Maar, dat lijkt mij logisch bij de meeste kroegen, toch?

  • Reply Corina 9 januari 2017 at 23:09

   Leuk dat je MOUT ook ontdekt hebt. Je hebt helemaal gelijk hoor; in principe kun je natuurlijk overal je kinderen meenemen. Bij elke blogpost over een hotspot geef ik altijd aan hoe ‘kidsproof’ een gelegenheid is en dan kijk ik echt naar faciliteiten die er zijn of ruimte om te spelen. Dat is er bij Mout niet echt. Daarmee wil ik niet zeggen dat het kind on-vriendelijk is maar, dat het inderdaad meer een plek is om lekker even zonder kids te ontspannen. Misschien tot ziens bij MOUT!

  Leave a Reply