Recept Zwarte Bonenburger
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Moeders

RECEPT | Zwarte bonenburger

Een favoriet! Bij mij zeker maar zelfs bij mijn vlees liefhebbende man én kieskeurige peuter gaat deze bonenburger er altijd goed in. Makkelijk om te maken en, wat ik zo handig vind is dat je de belangrijkste ingrediënten in huis kunt hebben zonder dat het snel bederft. Ik zorg dat ik altijd alle (houdbare) ingrediënten op voorraad heb zodat ik snel iets op tafel heb wanneer het even anders loopt dan gepland. Ideaal vind ik zelf!

Dit heb je nodig (voor 2 normale en 1 mini bonenburger):

Blik zwarte bonen
Klein blikje mais
1 teentje knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
Zout & Peper
5 eetlepels havermout of paneermeel

Tomaten*
Avocado*
Mango*

*De verse ingrediënten kun je eventueel vervangen door iets anders dat je in huis hebt zoals bijvoorbeeld komkommer of appel.

Turks brood (afbak of vers)

Lekker voor erbij: zoete aardappel, koriander, limoen, sla, ui.

 

Zo maak je het:

Mix de uitgelekte bruine bonen met een staafmixer. Roer hier de kruiden, het grootste deel van de havermout/paneermeel en mais doorheen en maak dan twee stevige bollen (en één kleine) vol. Rol deze bollen nog even door de havermout/paneermeel dat over is zodat ze niet zo plakkerig meer zijn. De bonenburgers druk je plat in de pan of op de bakplaat. Je kunt nu namelijk twee dingen doen:

Bonenburgers bakken in de oven
Verwarm de oven op 190C en bak de bonenburgers in 15-20 minuten. Halverwege even keren.
De laatste 8-10 minuten kun je direct het brood mee bakken om de burgers op de serveren.

Bonenburgers bakken in de pan
Bak de bonenburgers in de pan en keer ze regelmatig. Ze zullen een beetje uit elkaar vallen maar, met een spatel duw je ze steeds weer een beetje in vorm. Als de burger aan de buitenkant een steviger laagje heeft, zijn ze klaar.

 

Zwarte bonenburger kidsproof

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply