Moeders

Sinterklaas intocht (Groningen)

Oh yeah, hij is er weer! Na de landelijke intocht kwam Sinterklaas afgelopen zaterdag ook Groningen binnen. Vooraf vonden we het niet echt een must om erbij te zijn en met een bomvolle weekendagenda besloten we de intocht over te slaan. Dit jaar dan, Beau is nog maar net 1 jaar en zou het waarschijnlijk alleen maar overweldigend druk vinden. Toevallig waren we, dankzij een beetje slimme planning, precies op het juiste moment op de juiste plek om Sinterklaas toch nog te verwelkomen. En, dat bleek eigenlijk hartstikke leuk.

Beau was zwaar onder de indruk van de optocht die in Groningen bestond uit paarden, schapen, een grote brandweerwagen en heel veel ‘zwarte’ pieten waar hij ook nog eens pepernoten en appels van kreeg. Gek genoeg leek hij perfect te begrijpen dat het hele festijn draaide om Sinterklaas. Waarschijnlijk beïnvloed door zijn omgeving zwaaide hij vrolijk mee toen Sinterklaas op zijn paard voorbij kwam en bleef hij hem nog lange tijd nastaren.

Om de traditie direct goed voort te zetten mocht Beau ook zijn schoen zetten. Bij gebrek aan wortel vulden we zijn schoen met een zoete aardappel en deze hebben we samen met een kommetje water bij de schouw van de vroegere kachel gezet. Het liedjes zingen vond hij erg leuk maar verder had hij weinig aandacht voor het zetten van zijn schoen. Toen hij de volgende ochtend een cadeautje aantrof in zijn schoen was er dan ook weinig verbazing.

Voor ons een mooi oefenjaar zodat we volgend jaar als echte pro’s het toneelstuk mee kunnen doen. Dan hebben we vooraf wel een grote oranje winterpeen gekocht.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply