Processed with MOLDIV
Dagelijkse dingen, Moeders

Vaderdag

Vieren is belangrijk. Laat ik hier voor eens en altijd korte metten maken met ideeën dat het niet nodig is om op bepaalde dagen extra aandacht aan iemand te besteden want, he dat kan toch elke dag. Klopt. Toch is het onmogelijk om iemand waar je veel van houdt elke dag een bijzonder gevoel te geven. Al zou je daar nog zo je best voor doen, de magie ervan gaat verloren. Dus, dat doe je af en toe. Onverwacht én op alle dagen die er gelegenheid voor bieden. Want geef nou toe, juist op een dag waarop iedereen ernaar vraagt wil jij toch met de grootste glimlach kunnen vertellen hoe dik verwend je bent. Ik wel en in het kader van de omgekeerde ‘wat u niet wilt dat u geschiedt’ maak ik ook voor mijn dierbare een feestje van verjaardagen, trouwdagen en sinds kort… Vaderdagen!

Het is de eerste vaderdag voor Robbert en omdat je van een 8 maanden oude baby nog weinig kunt verwachten, was het aan mij om er een bijzondere dag van te maken.
In tegenstelling tot mij hecht Robbert zelf weinig waarde aan feestdagen. Wat we gingen doen was daarom al vrij snel duidelijk: voetbal kijken, vanaf de bank.  Prima, zijn feestje!
Gelukkig is er altijd nog een cadeau. Ik wou graag een cadeau geven waarmee ik kon uiten hoe bijzonder hij is als vader met daarin de elementen die horen bij het vader zijn: een held zijn, veilig zijn en voor altijd zijn.

Ik schreef een persoonlijk gedicht vanuit de positie van Beau met de titel ‘Er is niemand zoals jij’.
Bij Creative Use of Technology bestelde ik een houten horloge waar ik de titel van het gedicht in liet graveren. Het houten materiaal vond ik goed passen bij het pure en ‘voor altijd’ gevoel dat hoort bij het vaderschap.

Horloge

 

Door het gedicht met de hand te schrijven op mooi dik papier werd het net wat persoonlijker. Bij Flokstra (schildersbenodigdheden) in de stad kocht ik voor een paar euro een klembord en klaar was het vaderdag cadeau!

Horloge en gedicht

 

Bij een cadeau hoort uiteraard ook een leuk kaartje. Die vond ik bij Wijsneus.
En, wat een verrassing want, mijn cadeau was toch niet het enige. Op de opvang heeft Beau een placemat gemaakt!

Processed with MOLDIV

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MOOIE TEKST | Er is niemand zoals jij - 8 augustus 2016 at 22:53

    […] Dit gedicht schreef ik voor Robbert bij zijn vaderdagcadeau. […]

  • Leave a Reply