Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Er op uit

Brasserie De Garage (Groningen)

Bij ons in de buurt komen steeds meer horecagelegenheden die op loopafstand zijn van ons huis. Super leuk. Brasserie De Garage is daar één van en we komen hier dan ook regelmatig. De sfeer van deze plek zit vooral in de eenvoud en de gastvrijheid. Eenvoud omdat het concept simpel is: Gewoon goed eten, mooie producten en een normale prijs in een ‘doe-maar-normaal’ setting.  De lunchkaart is niet heel uitgebreid maar er is voor iedereen wat te kiezen. Bovendien kan er op deze manier aan alles aandacht worden besteed en krijg je dus waar voor je geld.

Panne

Sinds kort kun je bij De Garage ook terecht voor diner. Onder de naam Panne hebben ze ‘eten wat de pot schaft’ geïntroduceerd. Elke week staat er een ander gerecht op het menu. De eerste week was zo’n succes dat we bijna naast het net viste toen we voor een hapje kwamen omdat de Spareribs die voor die week op het menu stonden alweer uitverkocht waren. Bijna! Want, de barman, die net op het punt stond om aan zijn eigen avondeten te beginnen, gaf zijn bord spareribs aan ons. Dat werd aangevuld met extra friet en salade en een onwijze bak Vlaflip toe. Zo kwamen we toch nog met goed gevulde buiken bij De Garage vandaan.
Omdat ze bij De Garage van vers houden is de voorraad per dag beperkt. Daarom doe je er goed aan om van tevoren te reserveren voor je Panne. Dan weet jij zeker dat je lekker eten hebt, weten zij waar ze aan toe zijn en zo wordt er niks onnodig weg gegooid.

 

(Vrijdagmiddag)borrel

Op vrijdag is er geen Panne. Dan is er namelijk steevast de vrijdagmiddagborrel die bestaat uit een hamburger en Gronings Bax Bier. Samen voor een tientje. Ook de overige dagen kun je trouwens prima voor een borrel terecht. De Garage heeft een paar lekkere speciaalbieren (op zowel tap als fles), goede wijnen en een fijne borrelkaart met o.a. (vegetarische) bitterballen, kaas & worstplankjes, super lekker brood en ook wat gezondere snacks. Ook hier geldt dus weer, eenvoudig maar goed!

 

Lente & Zomer

Op het dakterras kun je al vroeg in het voorjaar van de zon genieten. Deze schijnt hier fel en je zit perfect uit de wind. Daardoor is het al snel een lekker plekje. Op echte mooi weer dagen is het daardoor wel een beetje uitkijken maar daarvoor staat overal zonnebrand die je gewoon mag gebruiken. Laten we afspreken dat ik jullie bij mooi weer een update geef over hoe het dan bij De Garage is.

 

 

Een kinderstoel en verzorgingsattributen zijn aanwezig! Het personeel is stoer maar super leuk met kinderen. De brasserie zit aan een redelijk drukke weg maar is wel wat afgeschermd. Daardoor hou je makkelijk overzicht wanneer je kinderen op het terras zijn. Mocht je het niet vertrouwen dan is er altijd nog het volledig afgeschermde dakterras.
In de brasserie zelf is niet echt ruimte om rond te lopen of te spelen maar voor een lunch of snelle hap kun je je kinderen prima meenemen.

 

Boterdiep 46, Groningen | Open op maandag t/m zaterdag van 11.00 – 23.00 uur.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply