Springen in de Wolkenfabriek
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Er op uit, Moeders

De Wolkenfabriek (Groningen)

Op zondagmiddag liepen we nog mopperend door de stad omdat er zo weinig plekken zijn waar je goed kunt lunchen én kinderen zich vermaken. De tijden dat we de kinderwagen naast ons parkeerden en zelf in alle rust van een kop koffie genoten zijn voorbij. Beau rent liever dan dat hij loopt en klimt liever dan dat hij zit. Niet iedere horecaondernemer is daar blij mee. De plekken om buiten de deur te eten of drinken zijn daardoor wat beperkt geworden. De moppers verdwenen als sneeuw voor de zon toen we dezelfde avond voor een hapje eten bij de Wolkenfabriek binnenliepen.

Iedere zondag opent de Wolkenfabriek haar deuren op het terrein van de oude Suikerfabriek van Groningen. De setting op zich is daardoor al de moeite waard. Als je van industrieel houdt tenminste.

Samen bij de suikerfabriek Groningen

Oude suikerfabriek binnenkant

Bij binnenkomst blijkt de wolkenfabriek niet alleen kindvriendelijk maar een heus walhalla. Ook Beau weet niet wat hij ziet en zelfs na een uur is hij nog te enthousiast om te eten. Er is teveel te doen: twee glijbanen, een soort geheime speelruimte en live muziek.

Glijbanen Wolkenfabriek

Kijken naar de speelhoek WolkenfabriekSpeelruimte Wolkenfabriek

Beau bij de band Wolkenfabriek

Het concept is eenvoudig maar top: elke zondag eten wat de pot schaft, bestellen aan de bar en luisteren naar fijne live muziek. De setting is gezellig voor zowel jong als oud. Ook binnen de categorie jong zie je alle leeftijden rondlopen en iedereen lijkt zich goed te vermaken. Robbert en ik bestellen een bord groente paella met kippendij en een lekker biertje. Terwijl Beau zijn ogen uitkijkt, van de glijbaan soeft en af en toe bij de band staat te dansen genieten ook wij volop.

Interieur wolkenfabriek Groningen

Bar Wolkenfabriek Groningen

Midden in de Wolkenfabriek staat een robuuste houtkachel die de sfeer nog gemoedelijker maakt. Heerlijk, want de wind was vandaag koud en deze warmte was erg welkom. De kachel is goed afgeschermd met hekken zodat de kinderen er niet bij kunnen.

Kachel Wolkenfabriek Groningen

Deze zondag was de muziek van Strainful Train uit Berlijn. Echt fijne, vrolijke muziek van diverse instrumenten: gitaar, drum, cello en mond harmonica. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen stonden voor het podium te swingen.

Strainful Train in Wolkenfabriek

Onze avond was erg geslaagd. Binnenkort gaan we zeker weer heen in de hoop dat het eten, de muziek en de sfeer weer zo goed zijn.

Beau bij de suikerfabriek Groningen

O ja, tijdens Koningsdag te druk voor de boodschappen voor de volgende dag? Dan kun je deze keer ook op vrijdag (de 28e) terecht bij de Wolkenfabriek. Kijk op de website voor de agenda.

 

Wolkenfabriek
Oude suikerunie terrein Groningen.
Elke zondag van 15.00 tot 22.00 uur.
Website: dewolkenfabriek.com
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply