Logo Marenland
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij), Er op uit

Marenland (Winsum)

Onderweg van Groningen naar Lauweroog zagen we dit voorjaar al een leuke plek voorbij komen. Vanaf de weg zagen we een gezellig terras aan het water met grote speelweide. Een goede plek voor het avondeten op de terugweg leek ons. Het eten was toen helaas nog niet mogelijk omdat de kaart zich beperkte tot een (goede!) borrelhap. Maar, een goede plek was het zeker. Toen we een paar maanden later in de zomer weer in de buurt waren besloten we nog eens langs te rijden en wat bleek, het menu was uitgebreid met diner! Tijd dus om meer te vertellen over deze toffe plek.

De locatie

Winsum is een leuk dorp niet ver van Groningen. In het centrum vind je een handjevol winkels en wat café’s en restaurants. Marenland ligt buiten het dorp en is een plek voor recreatie. Je kunt vanaf hier verschillende activiteiten ondernemen, kano’s huren en er is een mini-camping. Maar, behalve dat is er dus ook een mooie horecagelegenheid met grote speelweide waar de kinderen lekker wat energie kwijt kunnen.

Water Marenland

Marenland terras en speelweide

 

Inrichting

De inrichting is echt helemaal naar mijn smaak: licht, veel gebruik van natuurlijke materialen en gezellige details.
Er is een serre die bijna voelt als een kas, echt heel tof gedaan. Ook bij wat minder goed weer kun je hier zitten met een heerlijk gevoel van buiten. Door de schuifdeuren in de serre kunnen de kinderen makkelijk in- en uit vanuit de speelweide.

Inrichting marenland

Inrichting Marenland 2

 

Het menu

Niet onbelangrijk: de menukaart. Hij is niet super groot maar alles wat er op staat klinkt goed en de kaart is heel compleet. Je kunt hier terecht voor een fijne borrel én een goed diner en ook voor kinderen wordt er iets anders geboden dan patat met kipnuggets. Alles is met zorg bereid en de bediening is vriendelijk. Wij hebben echt genoten, van ons biertje in de zon en een heerlijke maaltijd in de serre.

Biertje Marenland

Kindermenu Marenland

Eten Marenland

 

Conclusie: echt een super goede plek om even te ontspannen. Lekker samen na een dagje er op uit in de omgeving, met het gezin.

 

Marenland is heel erg kidsproof. Qua ruimte, menu én bediening. Enige puntje van aandacht is het water dat dichtbij is. Eenmaal in de speelweide hoef je je weinig zorgen te maken maar toch, het vraagt wat extra oplettendheid.

Winsumerdiep 6, Winsum | Open op:  Woensdag & Donderdag  17.00 tot 22.00 uur, Vrijdag & Zaterdag 12.00 tot 22.00 uur,
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply