Ibiza feeling tastea review
Cappuccino en Chardonnay (en nog iets te eten erbij)

REVIEW | TASTEA

Alweer een tijdje terug vroeg Tastea of ik hun thee wou proberen. Tot dat moment had ik nog nooit van Tastea gehoord maar na even speuren op het internet kreeg ik het gevoel één van de weinige te zijn. Het was zelfs vrij knap dat ik dit thee merk compleet gemist had, het werd namelijk volop geliked in mijn social kring. Ik mocht zelf een smaak uitkiezen en dat was best moeilijk. Elke thee heeft namelijk een leuke naam en is ergens goed voor. Wat dacht je van Bloody Hell, een thee die je menstruatieklachten moet verlichten. Hocus Pocus voor als je kampt met concentratieproblemen. Voor een beter sexleven biedt Tastea Make your bedrock. Mocht het in bed al goed zijn gegaan dan is er voor zwangeren Bun in the oven, een thee die o.a. ijzer op pijl houdt. En ook voor kersverse moeders die borstvoeding geven is er een speciale thee: Mama’s Milkshake.

Ibiza Feelings

Ik ging voor een Limited Edition thee uit de zomer: Ibiza Feelings.  Volgens de site van Tastea zou deze ontspannende thee ervoor zorgen dat je het vakantiegevoel nog wat langer vasthoudt. Dat was precies wat ik nodig had! Een paar weken voordat ik dit aanbod kreeg van Tastea stonden we in Zeeland op de camping en ondanks veel regen en een doodsaaie omgeving was dit de perfecte vakantie. Een kleine terugblik op het gevoel dat ik hoop vast te houden:


Ik heb zelden zo weinig zin gehad om terug naar huis te gaan. Nu ben ik alweer een tijdje aan het werk, is het volop herfst en die heerlijk relaxte vibe is behoorlijk weg gezakt. Als deze thee helpt aan een Ibiza feeling, dan zou je zeggen dat het Zeeland-gevoel vasthouden ook wel moet lukken.

 

Cadeautje

Bij het bekijken van de website viel naast de leuke namen ook de prijs van de thee mij vooral op. Voor één potje thee betaal je namelijk tussen de 15-25 euro. Poeh! Maar, dat vergeet je op het moment van bezorging. Dit is echt een cadeautje. Persoonlijk ben ik daar dol op. Ik vind het heel geoorloofd om 10 euro meer te mogen vragen voor een inpakpapiertje. Zoiets maakt mijn dag goed.

 

Tastea pakket

 

Thee van Tastea, het verschil

Ook het blik én de thee zien er prachtig uit. Dit geeft echt een gevoel van luxe. Die luxe past inderdaad meer bij Ibiza dan Zeeland maar daar hoor je mij niet over klagen. Dit voelt echt als een verwenmomentje.

Tastea verpakking

 

De thee bestaat uit grove bloemen en bladeren en vormt een mooi kleurenpalet. De thee ziet er niet alleen goed uit maar ruikt ook erg goed. Ik snap het vakantiegevoel want de thee ruikt erg fris, perfect voor een warme dag. Nu wordt het prijsverschil ook weer duidelijk want zo ziet een thee er niet vaak uit.

Tastea thee

 

Tastea Theebeker

Tastea heeft ook een eigen beker. Deze is handig om de thee mee te nemen omdat je losse thee onderin de beker kunt bewaren. Ik gebruikte de beker vooral voor het klaarmaken van de thee omdat het makkelijk is om de thee in de beker te laten trekken en dan zonder blaadjes uit te kunnen schenken. Om direct uit de beker te drinken dronk ik niet snel genoeg, de thee werd dan te sterk en was niet meer lekker.

Beker Tastea Los

Tastea Beker 2

 

Het resultaat

De thee is echt lekker. Door de sterke smaak van o.a. anijs vond ik het geen thee om een paar koppen van achter elkaar te drinken. Het voordeel daarvan is wel dat je extra lang kunt doen met deze fijne thee. Want, elke keer als ik dit blik uit de kast pakte voelde het weer een beetje als een feestje: pure verwennerij.

Ik denk niet dat het echt heeft bijgedragen aan een ontspannen gevoel. Maar, omdat ik er zo goed over had nagedacht bij het kiezen van deze thee moest ik wel elke keer als ik het dronk even terugdenken aan onze heerlijke vakantie.

Zelf ben ik nu erg benieuwd naar de Hocus Pocus  thee met chocolade erin, yum! Of, de nieuwe limited edition speciaal voor de winterdagen die gaan komen: Frozy Cozy. Gelukkig kreeg ik bij mijn bestelling ook een kortingsbon zodat ik voordelig weer wat nieuws kan proberen.

 

Kortingsbon

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply